Wednesday, 14 December 2016

Assalamualaikum..
Wajib baca pguna sleeping mask...sabar itu penting kn..
HEALING PROCESS
================
πŸ’«Perkongsian info (4 process)
Apabila kita menggunakan produk baru yg natural@semulajadi, contohnya makanan, minuman, atau skincare, terdapat 4 proses yang akan berlaku...
.
🌱 1. release - singkir - pembuangan toksin @ bahan kimia - tempohnya bergantung pada individu
πŸ„2. relax - rehat - organ @ kulit akan berehat, back to normal, setelah bekerja keras sewaktu proses penyingkiran
πŸ’3. Revive - pulih - baik pulih sel-sel yg telah rosak akan berlaku - Dalam/luaran
🌺 4. Renew - Menganti/memperbaharui - sel-sel yg telah dibaiki akan diganti dengan sel-sel @ kulit baru
Jika tukar produk, tidak ada perubahan dlm waktu terdekat atau makin teruk, itu NORMAL
.
~~\ paling kurang mesti ambil masa 4 bulan untuk lengkapkan semua proses di atas..
.
~~\ Jika berhnti di bulan ke 2 bermaksud baru habis proses relax. Tak smpt pulih dan renew lagi...
.
🌻 So, dia akan dapat kulit yang normal sahaja, hanya toksik sahaja tak ada kat kulit kita tapi tak sempat pulih dan ganti baru.... jadi bukan salah produk tapi proses tak complete sebenarnya...
πŸ™‡ kesimpulannyaa.... konsisten dan yakin dan sabarrrrr... God willing masalah anda mampu dirawat.. 😍
Ruam @ jerawat kat muka adalah perkara biasa terutama bila pernah guna produk lain. Dia di panggil healing krisis. Healing crisis bukan hanya berlaku bila kita guna skincare tapi juga bila kita guna produk dalaman contohnya collagen jenis minuman.
.
Tempoh healing crisis ni paling kritikal sebab ramai yang tak sabar..
.
Proses penyingkiran toksin ni berbeza setiap individu. Ada yang ruam, jerawat kecik, jerawat besar, muka berbahang, mengelupas, gatal dan lain-lain. Bagi masa paling cepat 2 minggu hingga 1 bulan.
.
Kita dah kumpul toksin dalam kulit dah bertahun-tahun melalui pemakanan, produk skincare, pencemaran dan lain-lain. So, mesti ambil masa sikit nak keluarkan dan bersihkan... Contohnya kita guna produk tu 2 thn, dah sebati dengan kulit... takkan boleh dibuang dlm masa 2,3 hari @ seminggu
.
SABAR ITU PENTING.
.
MESTI MINUM AIR KOSONG/AIR SUAM 3 Liter sehari
.
Like dan Share kalau rasa info ini bermanfaat utk semua..
Pm Whatsapp : 0111-2059610

No comments:

Post a Comment